keuzeateliers

KEUZEATELIERS SINT-NIKLAAS

In de namiddag draait alles rond omkadering en beleidsvoering, rond frisse ideeën en methodes om al dat artistieke talent de juist ondersteuning te bieden: van subsidiemogelijkheden, tot cityevents en actuele werkmethodes, alles komt aan bod. De gaststad biedt bovendien inkijk in eigen beleid en geeft zelfs BBC-tricks voor cultuur.  Aan jou de keuze!
KEUZEATELIER 1: 13u45-14u15

Pillow Talk 1: Visie en beleid in Sint-Niklaas

Hoe doen ze het in Sint-Niklaas? Maak kennis met de visie en het beleid voor artistiek lokaal talent in Sint-Niklaas.
Sprekers: Annemie Bogaert en Rik Van Daele

Nieuw aan de slag?

Nieuw aan de slag? Op zoek naar een gids die je graag inwijdt in de wetgeving, het culturele landschap en kunst in de vrije tijd in het bijzonder? Welkom!
Sprekers: Elke Verhaeghe en Benedikte De Vos

Support your local scene!

Het Lokale Helden project van Poppunt overtuigde veel lokale besturen om in te zetten op de kracht van muziek lokaal. Maar wat daarna? Op welke manieren kan ik als bestuur de lokale muziekscene in mijn gemeente ondersteunen? Verwacht praktijkvoorbeelden over lokale speelkansen & over het opzetten van een ‘Popraad'.
Spreker: Korneel Boon

Dansketting

Dag van de Dans 2018, overal doken Danskettingen op, begeleid door fanfares. Voor 2019 zoekt Danspunt opnieuw lokale partners om zoveel mogelijk Danskettingen te maken. Wat we hebben geleerd en hoe we het in 2019 willen aanpakken bespreken we met jullie.
Spreker: Jana Debruyne

KEUZEATELIER 2: 14u30 15u

Pillow Talk 2: how to BBC?

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. Het strategisch meerjarenplan dient zich weer aan. 31 december 2019 is de deadline. Kan Sint-Niklaas je inspireren qua aanpak en inhoud? Hoe vind je cultuur terug in de BBC?
Spreker: Veerle Verhoestraete

Panache (volzet)

Trek de kaart van lokaal talent! Panache is een nieuwe werktool voor wie z’n beleid voor lokaal talent wil uitpuren: als opstapje naar je strategisch meerjarenplan of voor verdere visieontwikkeling. We loodsen je doorheen deze nieuwe werktool en oefenen een aantal opdrachten met je in.
Sprekers: Elke Verhaeghe en Sylvia Matthys

World Choir Games

De World Choir Games, de Olympische Spelen voor koren, komen in 2020 naar Vlaanderen - wat kan dit evenement voor de koren en amateurkunsten- verenigingen in uw gemeente betekenen?
Spreker: Marjolein Braspenningx

drukdrukdruk/Drawing Days/Buren bij Kunstenaars

Een kwalitatief bottom-up project organiseren rond beeldende kunst: kan dat? En hoe? Kunstwerkt heeft met Drawing Days, drukdrukdruk én Buren bij Kunstenaars drie initiatieven waarbij lokale organisatoren & kunstenaars het project in handen nemen en het programma zo zelf vorm geven. Spreker: Lukas De Block & Els Buffel

Feest Van De Folk

In 2019 organiseert Muziekmozaïek samen met gaststad Sint-Niklaas, 't Ey, de academie (SAMWD), ... een hele dag folk- en wereldmuziekconcerten, een folkbal en een heuse folkfuif. Dit reizende event is meteen de aftrap van het jaarlijkse Feest van de Folk overal in Vlaanderen.

KEUZEATELIER 3: 15u15-15u45

Subsidiemogelijkheden bovenlokale culturele projecten

Het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid brengt een update over het nieuwe bovenlokale cultuurbeleid dat in de steigers staat. Wat is de stand van zaken en wat kan je verwachten voor de (nabije) toekomst? Spreker: Veerle Van de Meuter

Landjuweel 2020

Met het Landjuweel strijkt in 2020 een theaterklassieker van formaat neer in SInt-Niklaas neer. Hoe betrekt Open Doek het lokale veld en nieuwe spelers? Wat is de meerwaarde voor de stad? En hoe werkt die samenwerking precies?
Spreker: Vanessa Van Goethem

Azertyfactor

Het webplatform voor schrijftalent in Vlaanderen biedt voor lokale besturen heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan met literatuur, poëzie en schrijven. Zo trekt Sint-Niklaas volop de kaart van Literatuurstad.
Spreker: An Leenders

Muziek Buiten!

Traditioneel wordt muziek binnen de "blackbox" van de concertzaal gebracht. Kan het ook omgekeerd? Muziek naar buiten brengen, naar het publiek toe?
Spreker: Esther Coorevits